Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometni kolaps u Europi

VIDEO: Europa opet zaleđena, ponegdje se vozi u krug...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snježno nevrijeme, koje hara Europom, Rumunjima zadaje i više od glavobolja. Oni muku muče kako automobile zadržati u pravocrtnom kretanju po cesti.

Osim što su ulice u Bukureštu sve pod ledenim pokrivačem, teški zimski uvjeti tamošnje vozače drže prikovane za upravljače automobila satima, a mnogi se ne snalaze u takvim uvjetima i bespomoćno se vrte u krug. Drugi pak koriste skliske uvijete kako bi si dali oduška i vježbali svoje vozačke vještine, a njihov 'vrtuljak' snimila je rumunjska ProTV.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Ilustracija Zimski uvjeti Pao prvi snijeg, stiže ga još: Ima problema u prometu, HAK izdao upozorenje vozačima

>> Francuska: 2.000 putnika bilo zarobljeno u snijegu

'Cesta je toliko skliska da i sa zimskim gumama kočnicu pritišćete uzalud', kaže jedan od rumunjskih vozača. 'Led je prekrio sve ulice i morate voziti vrlo oprezno. Gotovo da morate voziti u slow motionu', dodao je jedan taksist.

Španjolska paralizirana snijegom

Za ovo doba godine neuobičajeno snježno nevrijeme probleme stvara i u Španjolskoj, a na cestama je kaos. Snježno nevrijeme paraliziralo je Kataloniju, a proglašeno je izvanredno stanje. Sredozemnu španjolsku provinciju zamela je najgora snježna oluja u posljednjih četvrt stoljeća. Palo je i do pola metra snijega te vlada opći kaos. Zatvorene su brojne škole i tvrtke i tisuće ljudi su bez struje.

'Za promjenu vremena znali su četiri, pet dana. Dovoljno da spriječe kaos', tvrdi jedan Katalonac. Posebno je teško stanje u prometu, jer posvuda su polomljena stabla i prometne nesreće, a zatvoreno je 60-ak cesta. 'Ne sjećam se kako se stavljaju lanci, a moram ih staviti. Imam djecu, ne želim da nam se nešto dogodi', kaže jedan od španjolskih vozača. Na granici s Francuskom snježna mećava zarobila je nekoliko tisuća kamiona, a nered je i u željezničkom prometu. Tisuće putnika evakuirane su iz vlakova. Noć su proveli u prihvatnim centrima i sportskim dvoranama. Zbog snijega su na snazi mjere opreza u čak 30 španjolskih provincija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene