Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO Prijeti mu smrtna kazna - Prisjetite se trenutka zbog kojeg može platiti životom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejsko tužiteljstvo zatražilo je u ponedjeljak smrtnu kaznu za kapetana južnokorejskog trajekta Sewola u čijem je brodolomu u travnju ove godine smrtno stradalo više od 300 osoba, većinom srednjoškolaca na izletu.

Kapetanu Leeju Joon-seoku sudi se od 10. lipnja na sudu u Gwangjuu, 265 km južno od Seula, zbog "ubojstva iz nehata".

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom

Optuženik "snosi najizravniju i najveću odgovornost u toj nesreći jer je napustio brod ne učinivši ni najmanji napor da spasi putnike", rekao je predstavnik tužiteljstva zahtijevajući smrtnu kaznu za kapetana trajekta.

"Tijekom sudske istrage nastojao se opravdati i lagao je. Nije pokazao nikakvo kajanje", dodao je on.

Lee Joon-seoka i još trojicu časnika tereti ista optužnica. No, tužiteljstvo je ocijenilo da je odgovornost trojice članova posade manja te da bi trebali biti osuđeni na doživotni zatvor.

Tužiteljstvo je zatražilo kazne od 15 do 30 godina zatvora za još 11 članova posade kazneno gonjena zbog uloge u toj nesreći koja se dogodila 16. travnja ove godine.

VIDEO Objavljena snimka kapetana dok bježi s trajekta koji tone

Sewol katastrofa izazvala je zgražanje diljem Južne Koreje nad lošim sigurnosnim standardima i propustom u spašavanju više ljudi u trenutku potonuća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene