Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lewis Gordon Pugh

VIDEO: Preplivao jezero na dva stupnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lewis Gordon Pugh, britanaski plivač prva je osoba koja je preplivala jedan kilometar u jezeru Pumori, na temperaturi od dva stupnja.

Jezero Pumori smješteno je na 5.300 metara nadmorske visine na Everestu. Da bi preplivao jedan kilometar u vodi u kojoj je izmjereno tek dva stupnja, trebalo mu je 22 minute i 51 sekunda. Njegov je cilj skrenuti pažnju na topljenje glečera na Himalajima i utjecaj smanjenja zaliha vode na regiju.

Pročitajte i ovo Ram Bahadur Bamjan Štuju ga kao božanstvo Uhićen Dječak Buda zbog silovanja djevojčice i nestanka vlastitih sljedbenika: Pokušao je i sam nestati, nije mu baš upalilo Slika nije dostupna Potres u Nepalu Smanjila se najveća planina na svijetu!

Ovim je pothvatom riskirao hipotermiju, čak i smrt kada mu se temperatura tijela drastično spustila. 'Ovo je bilo najteže plivanje u mom životu, jer sam morao balansirati. Ako sam plivao prebrzo gubio sam dah, a postojala je mogućnost i da se utopim, a kada sam plivao presporo, padala mi je temperatura tijela', objasnio je Pugh.

Na njega je cijelo vrijeme motrio tim čija je zadaća bila pomoći mu da do cilja dođe živ. Po završetku plivanja prgledao ga je liječnik Sean Gottschalk. 'Većina bi ljudi bila mrtva za manje od 20 minuta. Lewis je profesionalni plivač i vježbao je plivati u hladnoj vodi, ali i u bazenima u koje je bio bacan led', objasnio je liječnik.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene