Nakon molitve u džamiji, muslimani u Jeruzalemu započeli su prosvjed protiv odluke da se dva svetišta koja se nalaze na Zapadnoj obali stave na popis nacionalne baštine Izraela.


Između muslimana i izraelske policije izbili su sukobi u Jeruzalemu. Muslimanski vjernici koji su došli na molitvu u džamiju al-Aqsa u Jeruzalemu, nakon obreda, počeli su marširati iz džamije. Nosili su natpise i mahali zelenim zastavama. Uvijek napeto, na ovom se području u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko sporadičnih sukoba povezanih s nedavnom izraelskom odlukom da dva svetišta koja se nalaze na Zapadnoj obali stave na popis nacionalne baštine, javlja AP. Palestinci taj potez iščitavaju kao znak provokacije.

Vezani članci Benjamin Netanyahu i Donald Trump Što sadrži plan Donalda Trumpa za Bliski istok i zašto je objavljen baš sad? Prosvjedi u Iraku (Foto: AFP) Amnesty International: Najmanje 264 prosvjednika ubijeno je u Iraku od početka listopada

>> Izraelska policija sukobila se s muslimanskim vjernicima na Brdu hrama

Neki su vjernici bacali kamenje na policiju i na židove koji su molili kod Zapadnog zida. Kako bi rastjerali gomilu izraelska je policija koristila suzavac, rekao je njihov glasnogovornik dodajući kako je u sukobu nekoliko lakše ozlijeđenih osoba.