Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog prebrze vožnje

VIDEO: Policajci nemilosrdno istukli vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija inače je poznata po brutalnosti, no ova snimka nas još jednom podsjeća, koliko je njihova policija spremna otići daleko u uporabi sile nad, u ovom slučaju, pripitim vozačem, kako bi ga uhitila.

Snimka prikazuje uhićenje Derryla M. Jenkinsa tijekom rutinskog zaustavljanja u prometu, u američkom gradu Minneapolisu. Policajac razgovara sa njim navodeći kako je vozio prebrzo, što Jenkins poriče i uskoro započinje borba između njih dvojice. Policajac mu navlači jaknu preko glave i ruši ga na pod te zove pojačanje, no umjesto da svladanog Jenkinsa pokuša primiriti, on ga nastavlja tući i vuče ga s ceste u snijeg.

Pročitajte i ovo Tučnjava u Vukovaru - 3 Teške ozljede Posljedice premlaćivanja: Osječka bolnica otkrila što je s maloljetnicima iz masovne tučnjave u Vukovaru Ilustracija Dozivali upomoć Nova akcija spašavanja migranata: Ostali na povišenom djelu kojeg je okružila voda

Po dolasku drugih policajaca na mjesto događaja, problemi za Jenkinsa tek počinju, jer policajci se redom iživljavaju nad nesretnikom i mlate ga dok ovaj bespomoćno leži licem prema tlu u snijegu. snimka prikazuje nekoliko policajaca, kako šakama udara Jenkinsa u glavu i po tijelu te jednog kako ga nemilosrdno nogom udara, dok je ovaj na podu. U jednom trenutku, policajci su na isprebijanom Jenkinsu uporabili i šoker.

Ova snimka napravljena je policijskom kamerom fiksiranom na službeni automobil još 19. veljače, a u javnost je procurila tek nedavno i nakon što je FBI pristao jučer pokrenuti istragu oko tog slučaja. Na istragu slučaja FBI je pozvao sam šef policije Minneapolisa, Tim Dolan, govoreći kako su reakcije nekih od policajaca na mjestu događaja bile zabrinjavajuće. Disciplinska akcija pokrenuta je protiv policajaca koji su pristigli u pomoć kolegi, no šef policije Dolan smatra kako je policajac koji je inicijalno krenuo s uhićenjem Jenkinsa, zapravo ispravno postupio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene