Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vezan za umirućeg instruktora nekoliko stotina metara iznad zemlje, na svom prvom skakanju padobranom, jedan se vojnik našao u zaista neugodnom položaju.


Vojska je 25-godišnjeg Daniela Pharra naučila da ne paničari, a gledajući tv znao je da mora povući uzice kako bi upravljao padobranom koji se tek otvorio. Tako je Daniel uhvatio uzice te uspio izbjeći kuće i drveće i uspješno sletjeti na livadu. Nakon toga se nekako oslobodio padobrana i počeo reanimaciju instruktora koji je doživio srčani udar tijekom skoka.

Instruktor je na kraju nažalost preminuo, no tragedija je mogla biti i veća. Da je Daniel malo jače potegnuo uzice i sam je mogao poginuti. Skok padobranom inače je bio božični poklon Danielove djevojke.

Vezani članci Skok (Foto: Screenshot/YouTube) Skočio s tornja u magleni bezdan, njegov podvig nije za one slabog srca Padobranac (Foto: Screenshot/YouTube) Nije za osjetljive: Snimio skok s planine pri kojem mu se zapleo padobran

'Iskočili smo i najnormalnije sam pričao s njim. Otvorili smo padobran, a on mi je davao instrukcije. No u jednom trenutku je jednostavno prestao odgovarati', prisjeća se Daniel. 'Stoga mi nije preostalo ništa drugo nego da samo pokušam upravljati njime. Srećom sve je dobro završilo. Žao mi je jedino što instruktoru nisam mogao pomoći.'