Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronalazak u Meksiku

VIDEO Pronašli izobličenu lubanju koja podsjeća na 'aliena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi su na groblju u jednom meksičkom gradiću otkrili izobličenu lubanju koja na prvi pogled nalikuje nekom izvanzemaljcu iz SF filma.

Na groblju u gradiću Onavas na sjeverozapadu Meksika arheolozi su otkrili izobličenu lubanju koja podsjeća na izvanzemaljske kreature iz znanstveno fantastičnih filmova. Vjeruje se da je stara barem tisuću godina, a na tom području sličnih lubanja dosad nije bilo.

Pročitajte i ovo Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi Ilustracija Probijen štit Sudit će se najvećim proizvođačima oružja: "Znali ste da se oružje prodaje onima koji potiču nasilje"

>> 'Pronašli smo mumiju izvanzemaljskog porijekla!'

Po svemu sudeći ipak se ne radi o 'alienu', nego je izobličenje posljedica drevnog rituala prisutnog u srednjoameričkim kulturama. Riječ je o fizičkom pritisku na lubanju još tijekom djetinjstva, kojim se namjerno mijenja njezin oblik kako bi se pojedince lakše svrstalo u određene društvene grupe.

Nakon prve, arheolozi su pronašli još 20-ak lubanja, od kojih je 13 deformirano na sličan način. 'Ovo jedinstveno otkriće pokazuje nam kako su se miješale tradicije različitih grupa na sjeveru Meksika', rekla je za Daily Mail arheologinja Cristina Garcia Moreno. Naime, ovo je dosad najsjevernija lokacija na kojoj su pronađeni dokazi utjecaja srednjoameričke kulture.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene