Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijski čelnik katoličke crkve André-Joseph Léonard, otkako je izjavio da je AIDS bolest koja je kazna za promiskuitet, proživljava teške dane.


Zbog nesmotrene izjave na sebe je navukao bijes braće biskupa, katoličkih glasila te lokalnih političara. Možda najveću gestu nezadovoljstva izrazila je jedna mlada nepoznata osoba, koja je Léonarda tijekom mise u katedrali u Bruxellesu pogodila pitom ravno u lice, prenosi Reuters.

Vezani članci Američke službe na mjestu napada u Indianapolisu Napadač koji je ubio osmero ljudi u Indiani bivši zaposlenik i mentalni bolesnik Sukob s policijom u selu Korlat - 3 Doznali smo u kojem slučaju građani ne smiju snimati postupanje policije: "U ostalim situacijama nema propisa koji bi to zabranjivao"

>> Belgijski biskup: 'AIDS je vrsta neposredne pravde'

Nepoznata je osoba dotrčala do nadbiskupa i doslovce ga ošamarila pitom po licu te otrčala nazad uz povike, a sve je zabilježila kamera jednog od sudionika mise. Léonard je samo mirno obrisao naočale, a jedan belgijski list prenosi kako je nakon održane mise, u šali, rekao kako je pita bila ukusna.

Odlučio je kako neće podnijeti tužbu za taj incident koji se dogodio prošlog ponedjeljka. Samo dan kasnije, njegov glasnogovornik dao je otkaz, obrazloživši to činjenicom da ne može raditi za čovjeka koji se ponaša kao vozač na autocesti, koji vozi u krivom smjeru i koji vjeruje da su svi ostali vozači u krivu.