Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliski susret sa životinjom

VIDEO Morski pas na smrt preplašio surfere: Pratio ih i kružio oko njihovih dasaka

Morski pas
Morski pas Foto: Getty Images
Amerikanci Gabriel i Malea odlučili su surfati od Floride do Bahama, ali su nedugo nakon početka puta shvatili da ih prati morski pas.

Nedugo nakon što su Gabriel Barajas i Malea Tribbl na svojim daskama s Floride krenuli prema Bahamima, shvatili su da za njima ide morski pas čekićar. Bliski susret s njim je i snimljen.

Na snimci se može vidjeti da peraja viri iznad mora i da morski pas prati Maleu koja stoji i vesla na dasci. Morskog je psa prvi primijetio Malein suprug te ju je upozorio da dođe do broda koji je surfere pratio na putu.

Gabriela i on zatim na morskog psa pokušavaju upozoriti i Gabriela, koji je sjedio na dasci i noge držao u oceanu. Životinja je kružila oko njega, ali je prošao neozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija spasili ih vatrogasci Drama u sportskoj dvorani! Djeca s trenerom zaglavila u dizalu, osmero ih završilo u bolnici

Stručnjaci koji su reagirali na njihov video ističu da je prisutnost morskog psa čekićara uz obalu Floride potpuno normalna pojava.

"Vjerojatno je samo bio znatiželjan. Vidio je siluetu daske i pitao se o čemu se radi", za Guardian je objasnio stručnjak za morske životinje Tristan Guttridge te je dodao da, koliko je njemu poznatu, morski psi čekićari nikada nisu ugrizli čovjeka i da se radi o jednoj o bezopasnijih morskih pasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene