Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašne poplave u Kini

VIDEO MOĆ PRIRODE NA DJELU: Goleme bujice ruše zgrade i mostove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša koja i dalje pada izaziva nove poplave na jugozapadu Kine u provinciji Sichuan. Bujice ruše mostove i kuće i izazivaju klizanja tla.

Iz provincije pogođene poplavama stižu snimke rušenja kuća i mostova te spašavanja ugroženih. U gradu Jiangyou bujica je tako srušila 200 metara dug i 6 metara širok most izgrađen 1967. godine. Bujica je s mostom odnijela i vozila i pješake koji su se u tim trenucima nalazili na mostu, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Screenshot veliki problemi VIDEO Oluja poharala popularnu destinaciju: Avioni u vodi, automobile nose bujice, a kaos tek stiže Vodostaj Dunava - 1 Nastavlja se rast Vodostaj Dunava nije jedina prijetnja: Osijek se priprema i za leteće krvopije

>> FOTO Ne, ovo nije fotomontaža

Još nema informacija o žrtvama ili ozlijeđenim osobama, no 3 su osobe spašane i prebačene u lokalnu bolnicu. Između 30 i 40 osoba ostalo je zatrpano, objavila je novinska agencija Xinhua, citirajući lokalne dužnosnike.  Most je, inače, bio obnovljen nakon što je stradao u potresu koji je istu regiju pogodio 2008. godine.

Na snimkama se vidi i kako bujica ruši zgrade od nekoliko katova iz kojih su stanovnici već evakuirani. Jedna se osoba, koja je ostala 'zarobljena' između bujice i sigurnog tla, uspjela odmaknuti od zgrade koju je srušila voda samo minutu prije kolapsa građevine.

Poplave su izazvale i brojna klizanja tla te blokirale prometnice. Kod grada Deyang 300-tinjak je ljudi ostalo 'odsjećeno' kada je klizanje tla blokiralo prometnicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene