Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Misteriozni teretnjak Googlea plovi prema području kalifornijske delte, nakon što mu je bilo naređeno da napusti San Francisco.


Neobičnog izgleda, četverokatno plovilo, napravljeno od recikliranih brodskih kontejnera, napustilo je Treasure Island, nakon što je Google od regulatornih tijela dobio obavijest da nema dozvolu da ga sagradi ondje, javlja AP.

Vezani članci Slika nije dostupna Iranska vojska zarobila američki brod u Perzijskom zaljevu Slika nije dostupna VIDEO Na obali se odjednom pojavio misteriozni brod

Google kaže da će ovaj neobični teretnjak poslužiti kao interaktivni tehnološki centar nakon što ga dovrše. Međutim, o njegovoj svrsi se nagađa nadaleko i naširoko. Među najpopularnijima nagađanjima jest da Google gradi brod za tulume ili trgovinu na vodi.

Novi dom plovila bit će Stockton, grad koji je smješten oko 80 milja istočno od San Francisca na riječnoj deli Sacramento-San Joaquin.

Ovo je Googleov telefon budućnosti!

Luka Stockton ne spada pod jurisdikciju zaljeva San Francisco, pa je teretnjak ondje pronašao svoj novi dom. Direktor luke, Richard Aschieris, rekao je da je dolazak teretnjaka bio uzbudljiv trenutak za grad. 'Ovo se ne događa svaki dan. Zapravo, rekao bih da je ovo najvidljivije plovilo koje je uplovilo u deltu', kaže Aschieris.

Dodaje kako je dogovor da teretnjak ondje bude usidren šest mjeseci, ali ovisi o Googleu koliko će ga ondje htjeti zadržati.

Najave i intrige oko teretnjaka od kada je prvi put primijećen u jesen prošle godine, izvor je zabavnih nagađanja za Google, koji je izdao razigranu izjavu o svom neobičnom plovilu.

'Bilo je to zabavnih šest mjeseci za naše plovilo i dosadilo mu je da ima toliko pažnje, pa ga premještamo u Stockton gdje će se malo odmoriti, uživati u ukusnim gradskim šparogama i toplijoj klimi prije svog sljedećeg poglavlja', našalio se Google.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook