Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Alfie Patten, maleni Britanac koji je dobio dijete u 13. godini priznao je jučer da ne zna koliko koštaju pelena, 'ali mislim da su skupe', dodao je. 15-godišnja Chantelle rodila je djevojčicu prije četiri dana, koju je s Alfiem začela nakon prvog spolnog odnosa.Alfie i Chantelle odlučili su se da beba dođe na svijet nedugo nakon što su saznali da je 15-godišnja djevojka ostala u drugom stanju. 'Mislila sam da bi bilo lijepo imati dijete. Nisam razmišljala o tome hoćemo li to moći priuštiti. Nemamo novca, a moj mi tata ponekad da 10 funti', priča Chantelle.

Vezani članci Djevojčica (14) poginula na tračnicama - 2 Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj je poginula 14-godišnjakinja: "Iza zadnjeg vagona je prelazila prugu" Prometna nesreća u Zagrebu - 4 Strava kod Slavonskog Broda: Vlak udario djevojčicu (14), preminula je

Dječak je svakog dana bio u bolnici prije porođaja, a kada se malena Maisie rodila prvi je uzeo u ruke, poljubio je i dao joj bočicu mlijeka. 'Kad je moja mama otkrila da je Chantelle trudna pomislio sam kako sam u nevolji. Željeli smo dijete, ali me bio strah kako će ljudi reagirati. Ne znam kakav ću biti otac, ali brinut ću se za nju', kaže Alfie.

45-godišnji Dennis, Alfiev otac, koji je postao djed, kaže kako 13-godišnjak ne razumije ozbiljnost situacije niti što to znači imati dijete, ali se očajnićki trudi pokazati da može biti dobar i odgovoran otac.

Maisie je začeta kada su Chantelle i Alfie imali samo jedan odnos bez zaštite. Shvatili su da je Chantelle trudna nakon 12 tjedana. Čuvali su tajnu 6 tjedana kada je Chantellina majka, 38-godišnja Penny, postala sumnjičava zbog njezine težine.

Chantelle je rodila Maisie nakon peterosatnih trudova u bolnici Eastbourne u istočnom Sussexu. Maisie i Chantelle žive u Eastborneu u kući sa njezinim roditeljima, dok Alfie živi s ocem i majkom. Svoju kćer Alfie posjećuje svaki dan, a ponekad i prespava kod djevojke Chantelle. Mladi tata još se ne želi odreći Playstationa, gledanja boksa i navijanja za Manchester United.