Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

U EU prostrli "nacionalistički" tepih

VIDEO: Mađarski gaf s tepihom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preuzimajući predsjedanje Europskom unijom, Mađarska je u predvorje Vijeća Europe prostrla tepih posvećen mađarskoj povijesti.

No, u jednom dijelu velikog tepiha, iscrtana je Mađarska s granicama iz 1848. godine S obzirom na to da je u to vrijeme bila dio Habsburške monarhije i prostirala se preko Slovačke, Rumunjske i Srbije, tepih je vrlo brzo podigao tenzije. Neki su ga čak proglasili nacionalističkim.

'Čini mi se da isprobavaju koliko daleko mogu otići. Iskreno, taj tepih s Velikom Mađarskom iz 1848. godine, postavljen u Vijeću Europe, instituciji koja predstavlja politiku bez granica, nije povijesni dar', rekao je Martin Schultz, predsjednik socijalista i socijaldemokrata u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene