Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poravnati na nebu

VIDEO: Najbolja snimka nebeskog fenomena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijedak nebeski fenomen koji se događa jednom u 100 godina najbolje se vidio iz Australije. Merkur, Venera, Jupiter i Mars poravnati su na liniji zamišljene putanje Sunca na nebu.

'Riječ je o rijetkom fenomenu, a slično se posljednji put dogodilo 1910. godine, no planeti su tada bili preblizu Sunca pa se detalji nisu mogli uočiti', kazao je astronom Geoff Wyatt. Ispred opservatorija u Sydneyu okupilo se mnoštvo znatiželjnika, a iako se fenomen može vidjeti i golim okom, ipak se preporučuje korištenje teleskopa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jupiter, Venera i Mars SPEKTAKL NA NOĆNOM NEBU Planetarni fenomen bit će vidljiv golim okom Slika nije dostupna Promatranje Sunčevog sustava VIDEO Raketa lansirana tek iz trećeg pokušaja

>> FOTO: 6 planeta poravnato na nebu idućih tjedana!

Venera, Jupiter i Merkur formirali su se u oblik trokuta, dok je Mars bilo teže uočiti. Fenomen se nastavlja tijekom cijelog svibnja, a svaki dan planeti će se poravnati u nekom drugom obliku. Stanovnici sjeverne hemisfere fenomen najbolje mogu uočiti u zoru, dok će u 'plesu planeta' ipak najviše uživati jug.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene