Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Biti spaljen vatrometom mnogi će smatrati nesrećom, no za stanovnike Tajvana samovoljno izlaganje pirotehničkim napravama, donosi dobru sreću u novoj godini, prenosi Reuters.


U jednom od tajvanskih najdivljih, ali malo poznatih običaja kojim se obilježava kraj godine, petorica muškaraca izložila su svoja gola tijela praskovima i eksplozijama vatrometa. Prema tradiciji, muškarci trpe bol kako bi otjerali zle duhove i osigurali si dobru sreću za iduću godinu.

21-godišnji Bo Lin dobrovoljno se prijavio već drugu godinu zaredom, tvrdeći kako ga je prošlo iskustvo dovoljno ohrabrilo da izdrži bol i ove godine. 'Imam iskustva od prošle godine, stoga se osjećam spremnim i nemam toliki strah' kaže Lin koji je napustio ceremoniju s majnim opeklinama po tijelu, nakon što ga je vatrometom gađalo tridesetak muškaraca.

Vezani članci U stampedu na vjerskom festivalu u Izraelu poginule 44 osobe - 1 VIDEO U stampedu u Izraelu poginule najmanje 44 osobe, među žrtvama i djeca - premijer Netanyahu: "Ovo je velika katastrofa" Stravična željeznička nesreća u Tajvanu VIDEO Vlak usred tunela sletio s tračnica: Poginulo više od 50 ljudi, deseci su još zarobljeni u uništenim vagonima

Dobrovoljci se 'bombardiraju' oko 2 minute, a zatim im publika plješće te dobivaju medalje. Nekada su nažalost opekline toliko ozbiljne da pojedinci ne mogu hodati tjednima, no oni iskusniji mogu izdržati i do 10 minuta pod 'vatrom'. Unatoč rizicima, festival se neprekidno održava posljednjih 50 godina i postao je svojevrsna turistička atrakcija.