Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokirao se kad je otkrio

VIDEO Iz mozga mu curila tekućina, a on mislio da ima alergiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joe Nagy iz Arizone, bio je uvjeren kako mu je za curenje iz nosa kriva alergija, no otkrio je da mu je iz nosa zapravo curila moždana tekućina.

Unutar 18 meseci, koliko mu je trajala 'alergija', potrošio je veliku količinu papirnatih maramica, no stanje mu se samo pogoršavalo. Kad je napokon otišao liječniku, na njegov šok, otkriveno je kako mu zapravo kroz pukotinu u membrani oko mozga curi moždana tekućina. 'Ako baš želite znati, umro sam od straha', izjavio je Nagy za Fox 10, otkrivši točno kako se osjećao u tom trenutku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liječnici upozoravaju Oprez: Alergije ove godine još jače! Slika nije dostupna Život s alergijama 'Glava mi je natekla tako da me suprug nije prepoznao'

>> Četiri joj mjeseca kroz nos curila tekućina iz mozga!

Jednog jutra prije 18 mjeseci, kaže Nagy, probudio se i sjeo u krevetu, a onda mu je nos procurio. Neugode nije bio pošteđen niti na poslu pa mu je jednom prilikom tekućina iz nosa iscurila i na poslovnu dokumentaciju.

To je bila kap koja je prelila čašu i Nagy je odlučio potražiti pomoć liječnika, no kako je u međuvremenu bio obolio od meningitisa, odnosno upale moždane ovojnice, operacija se nije mogla provesti odmah. Čim je ozdravio, liječnici su sanirali njegov problem.

Operacija za otklanjanje ovog problema odložena je nakon što je obolio od meningitisa, infekcije moždanih ovojnica. Čim se oporavio, operacija je obavljena.

Oštećenja moždane membrane često ostaju neotkrivena. 'Te pukotine mogu biti vrlo, vrlo male - poput probušene gume na biciklu, koju ponekad ne možete pronaći', rekao je dr. Peter Nakaji, neurokirurg s neurološkog instituta Barrow.

'Danas operiramo mozak i bazu mozga kroz nos. Više ne moramo rezati lubanju. Uvlačimo iglu u taj prostor da bismo ga ispitali i ubacimo malo lijepila. To je samo komadić hrskavice iz nosa koji stavljamo na oštećenje, a organizam sam zatvara ozljedu', pojasnio je dr. Nakaji.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene