Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvukli su video snimke

VIDEO Iran poručuje SAD-u: Znamo sve što je vaša bespilotna letjelica radila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran pokušava i dalje zastrašiti Amerikance pokazivanjem njihovih tehnoloških dostignuća.

Više od godinu dana otkako su Iranci uspjeli srušiti i zaplijeniti američku bespilotnu letjelicu tipa RQ-170 Sentinel, pojavila se na internetu i snimka, za koju Iran tvrdi da ju je uspio osposobiti i koristiti za snimanje iz zraka.

Pročitajte i ovo Ilustracija - iranski dronovi Zabrinjavajuće Analiza iranskih dronova u rukama Rusa šokirala stručnjake: Kako Teheranu to uspijeva? Slika nije dostupna Okreću se inovacijama Ahmadinedžad Zapadu: Nećete kupovati našu naftu? Ne morate!

>> 10 razloga zbog kojih iranski 'Osvajač' nikad neće u osvajanja

Video snimka navodno prikazuje Sentinela u akciji, a iran tvrdi kako se radi o materijalu kojeg su uspjeli izvući iz letjelice nakon njezinog hvatanja, prenosi popsci.com.

Kad je SAD 2011. izgubio kontakt s tom letjelicom, pretpostavili su kako je možda 'odlutala' u iranski zračni prostor, a onda je uslijedilo iznenađenje i iranska objava kako su uhvatili njihovu bespilotnu letjelicu.

SAD je zatražio povrat svoje tehnologije, no Iran im je odvartio figurativnim srednjim prstom u obliku objave fotografija i videa iranskih dužnosnika kako proučavaju američki 'poklon' s neba.

Iran sada tvrdi kako je sposoban napraviti svoju verziju iste letjelice. No, Iran je prošlog tjedna tvrdio i kako su majmuna uspješno poslali u svemir i vratili ga na Zemlju, isto kao što su predstavili i svojeg 'stealth' borbenog zrakoplova Qahera. Zapad nije ostao impresioniran, već su njihove objave odmah raskrinkali kao lažnjake.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene