Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pehisti

Htjeli selo spasiti, ali ga potopili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogo nevolje poplave su donijele i u Češkoj. Čak i tamo gdje ih nije trebalo biti.

Greškom vojske selo Lučki na rijeci Odri potpuno je poplavljeno. S namjerom da rasterete vodom naplavljenu branu, izazvali su kvar. I vodena je bujica potekla u selo. Dramatična noć na češkoj rijeci Odri. U samo sat vremena rijeka je nabujala za čak jedan metar. Vojnici iz obližnje vojne baze pohitali su prema vodom već prelivenoj brani. U želji da branu rasterete dogodila se greška. Ustava je pukla, širom se otvorila i mahnita je vodena bujica krenula prema selu. Za spriječiti je, bilo je kasno.

Pročitajte i ovo Sudar vlaka i kamiona u Češkoj Očevid u tijeku VIDEO Sudar vlaka i kamiona u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja"

>> Troje mrtvih u poplavama u Češkoj

'To je bilo strašno. Pokušali smo spasiti što se spasiti da. Automobile smo pokušali odvesti na brdo, spasili smo nešto namještaja', rekao je jedan stanovnik. 'Pitam se tko će za ovo biti odgovoran?', u očaju je drugi. Češko ministarstvo obrane nema objašnjenja za nesreću. Više će znati, kažu, kad u Lučki stignu njihovi stručnjaci. Mještani sve pripisuju nemarnom rukovanju mehanizmima brane. Akcija ispuštanja vode u početku je tekla normalno. U jednom trenutku iz ustava je počelo iskriti i cijeli je manevar izmaknuo kontroli. Sve je poplavljeno za tili čas. U naletu vode srećom, nitko nije stradao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene