Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od sat vremena Vladimir Putin ležerno je sjedio i odgovarao na pitanja novinara.


U jeku ukrajinske krize ruski predsjednik Vladimir Putin, okupio je novinare kako bi odgovorio na pitanja o aktualnoj situaciji. Razgovor je izgledao sasvim ležerno, a Putin je sjedio na stolcu ispred kojeg nije bilo stola koji bi ga dijelio od novinara.

Vezani članci Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio Lideri Ukrajine, Njemačke, Francuske i Ukrajine na summitu u Parizu (Foto: AFP) Pregovori trajali devet sati: Ipak dogovor Rusije i Ukrajine na mirovnom summitu u Parizu

Isprva dobro raspoložen, na konferenciji za novinare koja se emitirala uživo, opušteno jer zapisao nekoliko pitanja na koja je u pravilu odgovorio.

Međutim, u nekoliko navrata ruskom su predsjedniku novinarska pitanja dizala živce. Tako je nakon jednog pitanja novinarki prijetio prstom, a nakon drugog kazao: 'S vama ću još razgovarati nasamo'. Novinar Reutersa, na kraju je odgovarao na Putinova pitanja umjesto obratno, pa smo tako saznali da je Rus i još umalo štošta o njegovim osobnim političkim stavovima.

Putin novinarima: U ovom trenutku Kijevom vladaju ekstremisti!

Odgovori Reutersova novinara, kako je kazao sam Putin, bili su diplomatski. A diplomatski odgovori, prema riječima ruskog predsjednika, uspješno skrivaju pravi stav. 'Bili biste dobar diplomat', rekao je Putin novinaru.

Anegdote s Putinove konferecije za novinare možete pogledati u priloženim snimkama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook