Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kanađani naoružani puškama i šipkama jučer su na ledenjacima Atlantske obale nastavili krvavi godišnji lov na mladunčad tuljana.


Otava je protekli petak otvorila lov i lovcima službeno dala dopuštenje da poubijaju 280,000 mladunčadi tuljana. Riječ je nešto većoj brojci od protekle godine kada su loovci dobili dozvolu za ubijanje 275, 000 beba tuljana, piše Reuters.

Brojni prosvjednici kažu da je lov potpuno nepotreban te dovodi do činjenice da cijena kože pada te tako primiče Europsku uniju sve bliže potpunoj zabrani uvoza proizvoda od tuljana. Iako je većina tuljana ubijena hicem iz vatrenog opružja, neki su ipak dokrajčeni metalnim šipkama. Grupe za prava životinja često koriste te brutalne i krvave prizore u svojim kampanjama.  

Vezani članci Djevojka iz Kanade Kanadske djevojke su vrsta za sebe: Potezom na smrznutom jezeru iznenadila publiku diljem svijeta Slika nije dostupna Brane tuljane: Aktivisti pred kanadskim veleposlanstvom

Glavni dio lova odvija se na Medeleine otoku te svake godine pobuđuje ogromni interes medija. Tuljani se love zbog krzna, mesa i ulja koje je vrlo bogato omega 3 masnim kiselinama. Prije dvije godine tradicionalni lov bio je ugrožen zbog otapanja ledenjaka na kojim se rađaju tuljani. Rusije je prije dva tjedna potpuno zabranila lov na mladunčad tuljana, nakon što ga je premijer Vladimir Putin nazvao 'krvavom industrijom'.