Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Yeonmi Park je opisala kako su konstantno bili bez struje, javnog prijevoza, a u školi su njezine kolege stalno nestajali bez traga.


Yeonmi Park je odrasla u Sjevernoj Koreji pod budnim okom nekadašnjeg lidera Kim Jong-ila. Iako je sa svojom obitelji iz domovine pobjegla kada je imala 15 godina trebalo joj je nekoliko godina da se oporavi svakodnevnog 'pranja mozga' kojeg je tamo proživljavala.

Vezani članci Sjeverna Koreja ispalila tri projektila Sjeverna Koreja ispalila tri projektila, vlasti tvrde da se radi o rutinskoj vojnoj vježbi Situacija na granici nakon nedavnog bijega vojnika (Foto: AFP) Incident na granici: Južnokorejski vojnici ispalili su 20-ak hitaca, još jedan vojnik prebjegao na jug

Ovih je dana dala intervju za australsku tv postaju SBS u kojem je opisala nevjerojatne detalje o životu u zemlji iza 'željezne zavjese'. Kako je navela u intervjuu, život u Sjevernoj Koreji bio je kao u paklu.

Yeonmi Park je opisala kako su konstantno bili bez struje, javnog prijevoza, a u školi su njezine kolege stalno nestajali bez traga. Ono što je one koji su pogledali njezin intervju najviše zaprepastilo je da je Yeonmi mislila da je Kim Jong-il Bog koji joj može čitati misli.

Koga se boje vođe? Odbjegli špijun o zavjerama, paranoji i podmetanjima

'Morala sam biti oprezna jer sam vjerovala da mi Kim Jong-il može čitati misli. Svaki dan su ljudi nestajali', ispričala je Yeonmi Park.

Ona i njezina obitelj pobjegli su tako što su prešli granicu s Kinom usred zime. Proveli su nekoliko godina u Kini prije nego su otišli u Mongoliju, ali čak i tada se nije prestala bojati Kim Jong-ila.

'Cijelo to vrijeme i dalje sam bila uvjerena da mi Kim Jong-il može čitati misli. Iako sam pobjegla, nisam se usudila čak niti misliti ništa loše o režimu u Sjevernoj Koreji', ispričala je Yeonmi Park.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook