Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U strahu od serijskog ubojice koji je usmrtio već petero ljudi, stanovnici američkog Cherokeeja masovno kupuju oružje. Posljednja je ubijena 15-godišnja tinejdžerica koja se za život u bolnici borila dva dana.


Tinejdžerica Abby Tyler upucana je dok je pomagala svome ocu u trgovini, te tako postala peta žrtva osumnjičenog serijskog ubojice koji terorizira malu zajednicu u kojoj živi 54.000 stanovnika u Južnoj Karolini, priopćile su vlasti, prenosi AP. Abby je preminula oko 11 sati po lokalnom vremenu u bolnici u Spartanburgu, dva dana nakon pucnjave u kojoj je njezin otac ubijen, a ona teško ranjena.

Vezani članci Slika nije dostupna Treća mrtva prostitutka je zadavljena Slika nije dostupna Britanci strahuju od novog Jacka Trbosjeka

Tijekom prošlog tjedna ubijene su 83-godišnja žena i njezina kćer u svom domu, a na farmi je pronađen usmrćen 63-godišnji muškarac. Šerif Bill Blanton rekao je da istražitelji vjeruju kako su ubojstva povezana i u tijeku je potraga za muškarcem za kojeg se vjeruje da je ubio petero ljudi. No šerif je odbio reći kako su ova ubojstva, koja su se dogodila na području 16 kilometara, povezana.

Neki stanovnici, uznemireni serijom ubojstava otkazali su planove za proslavu jučerašnjeg Dana nezavisnosti te su masovno počeli kupovati oružje kako bi se zaštitili od ubojice. Šerif Blanton upozorio je lokalnog trgovačkog putnika da ne kuca ljudima na vrata prije nego se pronađe osumnjičeni muškarac, a sve kojima automobil stane na cesti, zamolio je da pozovu pomoć kako ne bi došlo do situacije u kojoj će stanovnici, kako je rekao 'pucati na sjene'.

U potrazi za ubojicom sudjeluje nekoliko desetaka lokalnih, državnih i federalnih istražitelja koji su objavili crtež osumnjičenog te kazali kako se radi o muškarcu starom oko 40 godina, sjede kose, visokom oko 1,90 m i teškom oko 90 kilograma.