Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otet u Jemenu

VIDEO Al Qaida prijeti da će ubiti američkog fotoreportera za 3 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristi prijete smaknućem još jednog taoca. Riječ je o Luke Somersu (33), Amerikancu britanskog porijekla, a ovog puta prijetnju je iznijela Al Qaida.

Somers je fotoreporter koji je otet u glavnom gradu Jemena prije više od godine dana i vjeruje, kako sam kaže na snimci, da mu je život u opasnosti. Al Qaida prijeti da će ga ubiti u roku od tri dana, ako se ne ispune njihovi zahtjevi, prenosi Mirror.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku

Video snimka prijetnje nije još objavljena za javnost, no organizacija koja motri na terorističke organizacije, SITE Intelligence Group, tvrdi da je snimka usmjerena protiv američke vlade.

Hrvatica kojoj su ubili supruga: 'Snimku ubojstva nisam pogledala, a kćer štitim od horora'

Snimka počinje čitanjem na arapskom, a čita Nasser bin Ali al Ansi, dužnosnik Al Qaide. nakon toga se pojavljuje sam Somers i daje izjavu na engleskom jeziku.

Na snimci se Somers predstavlja i u osnovi smatra da mu je život ugrožen te traži bilo kakvu pomoć. "Dok sjedim ovdje, tražim da ako se nešto može učiniti, neka se to i učini", kaže Sommers na snimci.

Snimka završava tako da dužnosnik Al Qaide daje američkoj vladi tri danada ispuni njihove zahtjeve ili će američkog taoca "snaći neizbježna sudbina".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene