Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 11 osoba ozlijeđeno u jučerašnjem napadu kiselinom u jednoj od najnapučenijih i najprometnijih trgovačkih četvrti Hong Konga, javlja Reuters.


Policija je izvijestila kako je neposredno prije napada jedan par viđen kako se svađa s osumnjičenim. Snimke lokalne televizije prikazale su dvije žrtve koje su prekrivene zavojima na nosilima odvezene u bolnicu kolima Hitne pomoći. Ozlijeđeno je još devet ljudi koji su kupovali u blizini. 'Čuo sam da netko više: 'Pljačka, pljačka!' i nekon kratke potjere neki čovjek je uhićen', kazao je jedan očevidac.

Vezani članci Domagoj Mikić na Markovu trgu Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat" Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma

Policija je u blizini mjesta napada uhitila 28-godišnjeg muškarca.  'Par se s njime svađao a on je uzeo bocu i njezin sadržaj pošpricao uokolo. Onda je pokušao pobjeći. Dvojica policajaca su krenuli u potjeru za njim i brzo je uhićen', kazala je Ng Ho-Chun, asistentica načelnika policije te dodala kako je to već četvrti takav napad od prosinca prošle godine. Policija ipak ne vjeruje da je ovaj napad povezan s prijašnjima kada su boce s kiselinom bačene s krova zgrade.