Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedanaest vojnika poginulo je danas u padu makedonskog vojnog helikoptera u blizini Skoplja, objavili su makedonski mediji.


Helikopter Mi-17 ruske proizvodnje srušio se iz zasad nepoznatih razloga desetak kilometara južno od makedonskog glavnog grada. 

Vezani članci Kamion potonuo u moru kod Šolte - 1 S ponistre se vidi - kamion: Okretao vozilo na nasipu pa skliznuo u more, vozač prošao bez ozljeda Slika nije dostupna VIDEO: Pao helikopter u Izraelu, četiri mrtva

Poginuli su pilot i svih desetero vojnika u letjelici.

Prema izvješćima lokalnih medija, vojnici su se vraćali iz BiH, gdje su sudjelovali u mirovnoj misiji EUFOR-a.

Svi poginuli bili su pripadnici mirovnih snaga 

Svih jedanaest putnika poginulih u nesreći makedonskog helikoptera, koji se oko podneva srušio u blizini Skoplja, bili su pripadnici mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR), a vraćali su se kući nakon misije u kojoj su sudjelovali, potvrdio je glasnogovornik EUFOR-a u Sarajevu Dave Fielder.

- Svi putnici bili su članovi makedonskog kontingenta pri EUFOR-u, izjavio je Fielder.

U povodu tragične smrti časnika i vojnika EUFOR-a iz sastava
makedonske vojske brzojav sućuti njihovim obiteljima te vladi i građanima Makedonije u subotu je uputio ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović.

U brzojavu upućenom makedonskom veleposlanstvu u Sarajevu ministar Sadović je istaknuo kako su poginuli časnici i vojnici sudjelovanjem u EUFOR-u dali veliki doprinos stabilnosti na području Balkana.