Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: 11 mirovnjaka poginulo u padu vojnog helikoptera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest vojnika poginulo je danas u padu makedonskog vojnog helikoptera u blizini Skoplja, objavili su makedonski mediji.

Helikopter Mi-17 ruske proizvodnje srušio se iz zasad nepoznatih razloga desetak kilometara južno od makedonskog glavnog grada. 

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo

Poginuli su pilot i svih desetero vojnika u letjelici.

Prema izvješćima lokalnih medija, vojnici su se vraćali iz BiH, gdje su sudjelovali u mirovnoj misiji EUFOR-a.

Svi poginuli bili su pripadnici mirovnih snaga 

Svih jedanaest putnika poginulih u nesreći makedonskog helikoptera, koji se oko podneva srušio u blizini Skoplja, bili su pripadnici mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR), a vraćali su se kući nakon misije u kojoj su sudjelovali, potvrdio je glasnogovornik EUFOR-a u Sarajevu Dave Fielder.

- Svi putnici bili su članovi makedonskog kontingenta pri EUFOR-u, izjavio je Fielder.

U povodu tragične smrti časnika i vojnika EUFOR-a iz sastava
makedonske vojske brzojav sućuti njihovim obiteljima te vladi i građanima Makedonije u subotu je uputio ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović.

U brzojavu upućenom makedonskom veleposlanstvu u Sarajevu ministar Sadović je istaknuo kako su poginuli časnici i vojnici sudjelovanjem u EUFOR-u dali veliki doprinos stabilnosti na području Balkana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene