Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veltroni: Smanjiti porez u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Demokratske stranke i donedavni gradonačelnik Rima Walter Veltroni obznanio je danas, na konferencije te stranke nastale ujedinjenjem Demokratske ljevice (bivše KP) i centrističke Margherite u Rimu, 12 prioritetnih točaka koje treba provesti za obnovu Italije.

Veltroni je glavni premijerski protukandidat čelniku desnog centra Silviju Berlusconiju na parlamentarnim izborima koji će se održati 13. travnja, te će od subote krenuti Italijom u autobusu sa natpisom "W Italia", gdje "W" znači kako njegovo ime tako i pobjedu.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Među prioritetne točke koje treba provesti, Veltroni ističe ostvarenje infrastrukture za modernizaciju Italije, smanjenje poreza počevši od 2009. svim poreskim obveznicima koji su do sada plaćali previsoki porez, određivanje minimalne plaće od 1.000 eura za mlade, povećanje sigurnosti od mikrokriminala, strogi zakoni za pedofile, poreske olakšice za roditelje s malom djecom i drugo.

Veltroni je istaknuo kako njegovo ime neće biti prvo na listama Demokratske stranke, već na drugom mjestu, te kako će biti kandidirane mnoge žene i mladi.

Na desnom centru, pak, čelnik demokršćanskog UDC-a Pierferdinando Casini, koji nije htio svoju stranku stopiti u Berlusconijevu Stranku slobode, kao što je učinio čelnik Nacionalnog saveza Gianfranco Fini, najavio je u subotu kako će se samostalno predstaviti biračima. Pregovori između Berlusconija i Casinija oko jedinstvenog predstavljanja na izborima nisu urodili plodom i Casini je donio odluku kako će samostalno izaći na izbore kao premijerski kandidat svoje stranke.

Posljednja ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da Veltroni nadoknađuje početnu negativnu razliku u odnosu na Berlusconija i kako još ništa nije odlučeno tim više što ima oko 20 posto neodlučnih birača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene