Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muka po gasitelje

Veliki požar pustoši šume oko Atene, vatrene stihije divljaju i na Peloponezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrena stihija vjetrom i visokim temperaturama pustoši šume oko grčkog glavnog grada, zbog čega su neki stanovnici morali napustiti svoje domove.

Deseci vatrogasaca bore se s vatrom uz pomoć 10 vatrogasnih kola. Zasad nema dojava o ozlijeđenima, rekli su vatrogasni dužnosnici.

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Katastrofalni požari pogodili okolicu Atene (Foto: Reuters screenshot, AFP) Najmanje 74 mrtvih Apokaliptični prizori iz Grčke: "Ovo je crni pakao! Leševi leže na zemlji, a crna magla i otrovni smrad šire se posvuda"

Dužnosnici ministarstva obrane informirali su predsjednika vlade Aleksisa Tsiprasa o okolnostima požara.

Pazin: Tri kanadera gasila požar, izgorjelo 25 hekatara šume, trave i niskog raslinja

Istodobno, šumski požari divljaju i u ruralnim područjima Laconije na Peloponezu, a jedan protupožarni zrakoplov koji je sudjelovao u gašenju morao se prinudno spustiti, rekli su dužnosnici grčkog ministarstva obrane.

Šumski požari uobičajeni su tijekom ljetnih mjeseci u Grčkoj, a 2007. izazvali su velike štete i smrt više ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene