Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obračuni noževima u Velikoj Britaniji postali su svakodnevna pojava. Sudionici obračuna sve su mlađi, a kao najnoviji 'modni' hit koji je šokirao javnost pojavila se jakna s umetnutim nožem, koja se može kupiti u veoma poznatoj trgovini.


Tako danas britanski tinejdžeri uz jaknu s kapuljačom mogu kupiti i nož koji je vezan lancem za unutarnji, skriveni, džep. 

Vezani članci Slika nije dostupna Krvava pljačka u Šibeniku: 'Bilo je kao u horor filmovima' Slika nije dostupna Karlovac: Uz prijetnju nožem opljačkao trgovinu

Jakna stoji oko 200 funti, ali je sada na popustu, te se može kupiti za 59 funti.

Nevjerojatan je i podatak da je vlasnik trgovine, jaknu stavio na ponudu nakon što je njegova 26-godišnja zaposlenica, izbodena na smrt.

'Uz sve ove stalne napade koji se događaju s noževima, sigurno nam ne treba odjevni predmet s nožem koji se može kupiti u trgovinama', rekao je jedan zabrinuti građanin, koji je bio šokiran kada je u potrazi za novom jaknom u njoj pronašao i nož.

>> Velika Britanija: Napad nožem dogodi se svake četiri minute

Iako zbunjen pitao je prodavača otkud mu ideja da prodaje takvu jaknu, a ovaj mu je odgovorio da se najvjerojatnije radi o jakni za kmpiranje. 

policije je odlučila pozabaviti se slučajem i posjetiti vlasnika trgovine, a u Velikoj Britaniji noževe je zabranjeno prodavati mlađima od 18 godina. 

U Engleskoj i Walesu u 2006. i 2007. godini, 258 osoba poginulo je u napadima nožem.

Trgovina, koja u Velikoj Britaniji ima 180 podružnica, nakon upozorenja uklonila je jakne s noževima s polica, te se javno ispričala.