Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velik požar koji hara sjeverozapadno od Los Angelesa u petak se gotovo udvostručio, no vatrogasci uvjeravaju da ga bolje kontroliraju.


Požar, koji prijeti nekoliko tisuća kuća, progutao je 4000 hektara vegetacije u petak ujutro, a navečer je gorjelo 7300 hektara. U gašenju sudjeluje gotovo tisuću vatrogasaca uz potporu osam helikoptera i šest kanadera. Požar je izbio u četvrtak u blizini Malibua, 40 kilometara zapadno od Los Angelesa.

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Los Angelesu, Kalifornija Američka savezna država uvela neka od najstrožih mjera, ograničenje kretanja se odnosi na 85 posto stanovnika Požari u Kaliforniji (Foto: AFP) - 1 Broj mrtvih u katastrofalnim požarima u Kaliforniji popeo se na 42: "Riječ je o najgorem požaru u povijesti ove savezne države"

>> Županja: Grom udario u kući i zapalio je!

Vatrogasci su u petak objavili da kontroliraju 20 posto požara, prema 10 posto prije, kao i da je ponovno otvorena autocesta na pacifičkoj obali koja je morala biti zatvorena zbog velikog dima. Kampus obližnjeg Kalifornijskog sveučilišta, koji je također morao biti zatvoren, nije još otvoren.

Oštećeno je samo petnaestak kuća, što se može zahvaliti napornom radu vatrogasaca, a 4000 je ugroženo.

Smatra se da ovime dosta rano počinje sezona požara u Kaliforniji, čemu bi prema procjenama meteorologa mogle pridonijeti najavljene visoke temperature na ljeto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook