Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Berlinu

VAŽNI RAZGOVORI O rješavanju najveće izbjegličke krize u posljednjih 50 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107,500.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande susrest će se danas u Berlinu gdje će raspravljati o europskim naporima u rješavanju najveće izbjegličke krize u 50 godina, piše France 24.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni na suradnju LIDERI SLOŽNI Rješenje problema je na izvoru - u Siriji! Slika nije dostupna Propali pregovori Obama zaprijetio Putinu

Dvoje državnika razgovarat će i o situaciji u Ukrajini, a kasnije će im se pridružiti i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Nakon zajedničke večere trojac će održati konferenciju za medije.

MAKEDONCI OTVORILI GRANICU 'Izbjeglice treba podijeliti pravedno među zemljama'

Situacija se neće riješiti sama od sebe

Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107,500 te se traži zajednički pristup Europe tom problemu. - Situacija se neće riješiti sama od sebe - kazao je izvor iz francuskog predsjedništva te dodao kako odluke koje je donio EU nisu dovoljne i dovoljno brze.

Među prioritetima će biti i sastavljanje lista država čiji državljani se neće smatrati tražiteljima azila, osim u posebnim situacijama. EU nije uspjela u naporu u slaganju takve liste.

Merkel i Hollande će nastojati postići dogovor i oko ubrzavanja izgradnje prihvatnih centara u Grčkoj i Italiji, dvije države EU koje su najviše pogođene izbjegličkim valom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene