Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napad na centar počeo je u petak popodne.


Sirijski pobunjenici uspjeli su se domoći strateškog vojnog centra u Alepu, što je jedna od najvažnijih promjena do koje je došlo na terenu unazad dvije godine u nekadašnjem gospodarskom središtu Sirije, objavio je u subotu Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Vezani članci Idriss Déby Idriss Deby, jedan od najdugovječnijih afričkih vladara, preminuo u sukobima s pobunjenicima Slika nije dostupna Iz sna probudili tisuće stanovnika i natjerali ih na bijeg

Koalicija pobunjeničkih skupina Fatah Halab "zauzela je prošle noći centar za znanstvena istraživanja predstavljajući tako prijetnju za četvrt Halab al-Džadida i druge četvrti na zapadu Alepa u rukama režima", izjavio je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

SNIMKA IZ ZEMLJE HORORA Osveta na najbrutalniji način

Taj se istraživački centar, koji je režim pretvorio u vojarnu, sastoji od nekoliko zgrada i proteže se na prostranoj površini na zapadu grada. Napad na centar počeo je u petak popodne.

Od srpnja 2012. Alep je podijeljen između sektora u rukama pobunjenika na istoku i četvrti koje su pod nadzorom režima na zapadu.

Po navodima Opservatorija, već je u subotu ujutro zrakoplovstvo intenzivno bombardiralo istraživački centar tjerajući borce da se okupe u zapadnom dijelu zgrade.

Režimske snage uzalud su napadale tijekom noći kako bi se domogle centra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook