Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strateška lokacija

Važna promjena na terenu: Sirijski pobunjenici zauzeli bitan vojni centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napad na centar počeo je u petak popodne.

Sirijski pobunjenici uspjeli su se domoći strateškog vojnog centra u Alepu, što je jedna od najvažnijih promjena do koje je došlo na terenu unazad dvije godine u nekadašnjem gospodarskom središtu Sirije, objavio je u subotu Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 15 mrtvih Sirijska Vlada optužuje: Pobunjenici koriste kemijsko oružje! Slika nije dostupna Snažne eksplozije u Siriji Iz sna probudili tisuće stanovnika i natjerali ih na bijeg

Koalicija pobunjeničkih skupina Fatah Halab "zauzela je prošle noći centar za znanstvena istraživanja predstavljajući tako prijetnju za četvrt Halab al-Džadida i druge četvrti na zapadu Alepa u rukama režima", izjavio je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

SNIMKA IZ ZEMLJE HORORA Osveta na najbrutalniji način

Taj se istraživački centar, koji je režim pretvorio u vojarnu, sastoji od nekoliko zgrada i proteže se na prostranoj površini na zapadu grada. Napad na centar počeo je u petak popodne.

Od srpnja 2012. Alep je podijeljen između sektora u rukama pobunjenika na istoku i četvrti koje su pod nadzorom režima na zapadu.

Po navodima Opservatorija, već je u subotu ujutro zrakoplovstvo intenzivno bombardiralo istraživački centar tjerajući borce da se okupe u zapadnom dijelu zgrade.

Režimske snage uzalud su napadale tijekom noći kako bi se domogle centra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene