Obavijesti Video Pretražite Navigacija
200 ljudi na terenu

Vatrogasci nadziru požar u mariborskom poduzeću Surovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 200 vatrogasaca stavilo u nedjelju kasno popodne pod nadzor veliki požar koji je u ranim popodnenvim satima izbio u pogonu za reciklažu u predgrađu Maribora, zbog kojeg je veliki dio predgrađa još uvijek obavijen dimom.

U požaru koji je izbio u pogonu Surovina na području Teznog nema povrijeđenih, ali je nekoliko automobila i zgrada i blizini oštećeno. Poduzeće Gorenje Surovina d.o.o. bavi se preradom sekundarnih sirovina, uglavnom plastike i papira.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nasilje, Ilustracija HOROR U SUSJEDSTVU Oglasila se policija o strašnom činu: Mladić napao djevojku sjekirom i nožem, odrezao joj palac i unakazio lice

>> Maribor: Planuo požar, odjekuju detonacije

Glasnogovornik mariborske policijske uprave Miran Šadl rekao je da je došlo i do eksplozije na plinskom ventilu. Vatrogasci su pravovremno uspjeli zatvoriti druga dva ventila. Iako nema informacija da je dim posebno škodljiv za ljude, policija je ipak savjetovala lokalnom stanovništvu da zatvori prozore.

Nakon izbijanja požara čulo se nekoliko eksplozija, što je izazvalo paniku među stanovnicima. Predstavnik mariborskih vatrogasaca Božidar Vivod objasnio je da je vatra zahvatila stare hladnjake i televizore u skladištu, što je izazvalo više manjih eksplozija, ali ne i veću štetu.

Iz grupe Gorenje pod koju spada i pogon Surovina rekli su za STA da za sada ne mogu procijeniti štetu niti znaju uzrok požara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene