Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Govor o stanju nacije u ovim trenucima drži Vladimir Putin.


 Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da njegova zemlja poštuje suverenost Ukrajine, ali smatra da neke zemlje žele raspad Rusije.

Vezani članci Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale

Rusija poštuje suverenost bivših sovjetskih republika, uključujući i Ukrajinu, rekao je Putin u govoru o stanju nacije pred oba doma ruskog parlamenta u Moskvi.

"Poznato je da je Rusija podupirala ambicije ne samo Ukrajine, nego i drugih bivših sovjetskih republika da postanu suverene države", rekao je ruski predsjednik, a prenose agencije.

Istodobno, izrazio je uvjerenje da neke države priželjkuju raspad Rusije.

Treba li se Putin bojati čovjeka koji je pokrenuo rat u Ukrajini?

Neke bi zemlje htjele da se Rusija raspadne poput Jugoslavije, ali Moskva to neće dopustiti, poručio je Putin.

U svome je govoru kritizirao planove SAD-a o gradnji raketnog štita u Europi i dodao kako nema smisla razgovarati s Rusijom s pozicije sile.

Kremlj je za ovaj događaj akreditirao 495 novinara iz ruskih i stranih novina, časopisa, portala te TV i radijskih kuća. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook