Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad stiže promjena?

Uživajte u suncu, uskoro bi nam opet mogli zatrebati kišobrani

Dario Brzoja (Foto: Dnevnik.hr)
Dario Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dario Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Tjedan smo započeli s malo stabilnijim vremenom, više sunca i ipak nešto ugodnijom temperaturom nego što je to bilo u proteklom tjednu, pa i tjednima prije. Doduše, već se za vikend lakše disalo, ni i idućih dana neće biti baš prevruće. Malo se teško priviknuti na ovakvo vrijeme, tek smo u prvoj dekadi svibnja, a iza sebe već imamo pravo malo ljeto. I to ne samo po mjerenim temperaturama, nego i mjestimično vrlo izraženom nevremenu kakvo je ipak više karakteristično za ono pravo ljetno doba.

Iako u našoj blizini nema izraženijih fronti i tlak zraka je trenutno malo povišen ili izjednačen, atmosfera će u višim slojevima ipak biti nešto nestabilnija pa bi ponegdje već danas, kao i idućih dana, moglo biti pljuskova.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Ujutro uglavnom sunčano: malo oblaka, uz temperaturu u kopnenom području oko 10, dok se na Jadranu očekuje između 15 i 20 stupnjeva. Pritom će na moru puhati i većinom umjerena, a jedino podno Velebita i jaka bura. Samo na krajnjem jugu bit će mogućnosti za koju kap kiše.

Poslijepodne i navečer u unutrašnjosti su uz umjeren razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito zapadnije u zemlji. Puhat će slab do umjeren sjeverac, a temperatura će biti između 20 i 24 stupnja.

Slično se očekuje i u Slavoniji. Također većinom sunčano, no i ovdje će u drugom dijelu dana uz lokalno više oblaka biti mogućnosti za sporadične pljuskove.

Sunčano će prevladavati i u gorskoj Hrvatskoj, većinom sunčano također i na sjevernom Jadranu. U gorju tek rijetko kakav pljusak. Na moru umjerena bura: temperatura od 24 do 27 stupnjeva. U gorju će isto biti nešto sjeveroistočnog vjetra i ipak malo svježije nego drugdje, očekuje se 20-ak stupnjeva.

Što se tiče Dalmacije, i ovdje će danas biti dosta sunca, a uz umjerenu naoblaku, uglavnom na jugu, a rjeđe i u zaleđu može biti pokojeg pljuska s grmljavinom. Puhat će većinom umjerena bura, poslijepodne i jugozapadnjak. Temperatura će biti ugodna, od 24 do 27 stupnjeva.

Temperatura mora i dalje će biti u intervalu između 18 i najčešće 21 stupnja. Najtoplije će biti u Splitu, a UV indeks u cijeloj će zemlji biti visok.

Od srijede u kopnenom području barem djelomice sunčano, no uz promjenjivu naoblaku. Bit će mogućnosti i za pljuskove: u srijedu i četvrtak vjerojatniji su u gorju, a u petak i drugdje. Prvo malo svježije, a u četvrtak temperatura će ponovno porasti.

Iako će većim dijelom prevladavati sunčano, niti na Jadranu vrijeme idućih dana neće biti osobito stabilno, pa i ovdje može biti sporadičnih pljuskova i grmljavine, najviše u srijedu.

I to je zapravo glavno obilježje vremena idućih dana. Većinom sunčano, bez izraženijih fronti, bez velike promjene vremena, ali opet neće biti posve stabilno, pa može biti pljuskova, no uglavnom kratkotrajno i sporadično.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene