Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije uzbune

Uzbuna u Bruxellesu - EU parlament evakuiran zbog sumnjivog automobila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjere predostrožnosti poduzete su jer je u blizini zgrade EU parlamenta primijećen sumnjiv automobil.

Policija je djelomično evakuirala Europski parlament nakon što je primijećeno sumnjivo vozilo s navodno naoružanim muškarcem u Ulici Montoyer. Službene potvrde takve informacije nema, no na fotografijama koje dolaze preko društvenih mreža vidi se kako policija pretražuje sumnjivo vozilo.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Na lice mjesta došao je čak i robot za bombe. 

Ipak, pokazalo se da su dvije uzbune koje su podigle policiju na noge ipak bile lažne.Tri krila zgrade Europskog parlamenta u ulici Montoyer evakuirana su nakon što je u ulici uočen sumnjiv parkirani automobil. Policija je blokirala cijelo područje i obavila provjeru, koja je pokazala da nije bilo razloga za uzbunu, doznaje se u Europskom parlamentu.

Nekoliko stotina metara dalje, ispred američkog veleposlanstva jedna je osoba, prema iskazima svjedoka, parkirala automobil i pobjegla. Policija je iz opreza blokirala to područje, a nakon provjere ustanovljeno je da nije bilo razloga za uzbunu, javljaju belgijski mediji pozivajući se na službene izvore.

 

Sredinom prošlog mjeseca, policija je u Belgiji provela opsežnju protuterorističku operaciju protiv islamističkih skupina, koje su prema obavještajnim izvorima, pripremale atenat većih razmjera.

VIDEO Vojska na europskim ulicama: Znaju tko im je prijetnja...

Belgijska vlada je nakon toga donijela odluku da neke objekte čuva vojska, što izaziva polemike i unutar vladajuće koalicije i nezadovoljstvo u javnosti. Između ostaloga, vojnici s dugim cijevima nalaze se i ispred europskih instititucija, u koje se u posljednje vrijeme ulazi uz strože kontrole.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene