Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubilački pohod

Užas u New Yorku: Vozio se skuterom po gradu i nasumično pucao po ljudima - jedna osoba ubijena, još nekoliko je ranjeno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene u više pucnjava u New Yorku za koje policija vjeruje da su nasumične. Napadač je uhićen.

Vozeći se skuterom ulicama Brooklyna i Queensa u razdoblju od gotovo pola sata jedan muškarac je nasumično pucajući u ljude sijao strah u subotu ujutro.

Jedna osoba je ubijena, a tri su ozlijeđene. Napadač je pucao iz poluautomatskog pištolja, a uhićen je dva sata nakon što je upucana prva žrtva, objavila je policija u New Yorku.

Pročitajte i ovo U skradinskoj marini brodica spašena od potonuća - 2 Nesreće na moru FOTO U skradinskoj marini zamalo potonula brodica s četiri osobe, u Rabu buknuo požar na jahti blizu benzinske pumpe

Prvi incident dogodio se u 11:10 u Brooklynu, kada je 21-godišnji mladić upucan u lijevo rame. Video s mjesta događaja, kazali su u policiji, pokazao je kako muškarac prilazi žrtvi s leđa na skuteru, podiže ruku i puca jedanput. Žrtva je prevezena u lokalnu bolnicu s ozljedama koje nisu opasne po život.

Jedva 17 minuta kasnije, oko 11:27, druga je žrtva upucana u leđa u Queensu. 87-godišnji muškarac prevezen je u lokalnu bolnicu gdje je umro.

Zatim je oko 11:35 treća osoba upucana na uglu ulice u Queensu. Žrtva, a riječ je o 44-godišnjem muškarcu, pogođena je metkom u obraz. Hospitaliziran je u kritičnom stanju.

Otprilike dvije minute kasnije, u 11:37, upucana je i četvrta žrtva, naime, 63-godišnji muškarac zadobio je jednu prostrijelnu ranu u desnom ramenu i hospitaliziran je u stabilnom stanju.

Osumnjičeni strijelac, temeljem dojava građana i fotografije koja je podijeljena policajcima, uhićen je u Queensu u 13:10 i pronađeni su skuter i poluautomatski pištolj kalibra devet milimetara.

Riječ je o 25-godišnjaku koji je jednom ranije uhićen u New Yorku. Policija još nema motiv i vjeruje da je pucnjava bila nasumična, a istraga se nastavlja, piše ABC.

Pročitajte i ovo Nekretnine - 2 Vrtoglave cifre Stan u Zagrebu po cijeni apartmana na Jadranu? Dobra fora proširila se društvenim mrežama, ali mnogima nije smiješna

Žrtve su različite dobi i porijekla, kazala je policija ističući da su među njima bili Latinoamerikanci i Amerikanci azijsko-pacifičkog porijekla: "Na snimci se vidi da nikoga ne gađa, nikoga ne prati. Dok se vozi na skuteru, nasumično puca u ljude."

Imena žrtava nisu objavljena, a policija još nije našla serijski broj pronađenog pištolja i rade na utvrđivanju njegova porijekla te je li riječ o ilegalnom oružju, a utvrdili su da je napadač dok je pucao vozio ilegalni skuter koji nije imao registarsku pločicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene