Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OLUJA FLORENCE

Prve žrtve čudovišnog uragana: Tužna priča o majci i bebi koje je satima pokušavalo spasiti više od stotinu ljudi

Stablo je presjeklo kuću na pola (Foto: AFP)
Stablo je presjeklo kuću na pola (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Kuća na koju je palo stablo (Foto: AFP) Kuća na koju je palo stablo (Foto: AFP) Foto: Afp Zaca Johnsona uspjeli su spasiti (Foto: AFP) Zaca Johnsona uspjeli su spasiti (Foto: AFP) Foto: Afp Rodbina stradale obitelji (Foto: AFP) Rodbina stradale obitelji (Foto: AFP) Foto: Afp Stablo je presjeklo kuću na pola (Foto: AFP) Stablo je presjeklo kuću na pola (Foto: AFP) Foto: Afp +2 Vatrogasci u molitvi za stradale (Foto: AFP) Galerija 1/7 >>
Više od stotinu policajaca i vatrogasaca borilo se da spasi majku i dijete, ali nisu mogli doprijeti do njih. Kada su konačno uspjeli ukloniti golemo stablo, koje je doslovce prerezalo njihovu kuću na pola, našli su njihova beživotna tijela na krevetu u spavaćoj sobi.

Broj žrtava uragana Florence i dalje raste, a po zadnjim je podacima u samom uraganu i incidentima povezanim s njime u Sjevernoj i Južnoj Karolini poginulo najmanje 32 osobe. Među prvim identificiranim žrtvama ovog uragana, koji je u međuvremenu oslabio u tropsku oluju, bili su Lesha Murphy (41) i njen sedmomjesečni sin Adam.

Pročitajte i ovo Uragan Florence spašavanje (Foto: AFP) Istočna obala SAD-a na udaru uragana Uragan Florence danima će pustošiti kopno: "Doći ćemo po vas" Uragan Florence iz svemira (Foto: AFP) Na udaru je i 6 nuklearnih elektrana "Katastrofa je pred vratima i ući će": Uragan Florence čupat će kuće iz zemlje, valovi će biti visoki 4 metra

Njih dvoje ostali su zarobljeni u obiteljskom domu u Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini kada je drvo palo na krov. S njima je bio i dječakov otac Zac Johnson, koji je čudom preživio, iako je teško ozlijeđen, i nakon dva sata vatrogasci su ga ipak uspjeli izvući.

Više od stotinu policajaca i vatrogasaca borilo se da spasi majku i dijete, ali nisu mogli doprijeti do njih. Kada su konačno uspjeli ukloniti golemo stablo, koje je doslovce prerezalo njihovu kuću na pola, našli su njihova beživotna tijela na krevetu u spavaćoj sobi. Vjeruje se kako uopće nisu bili svjesni što se dogodilo.Vatrogasci su se, nakon što su shvatili da ih neće moći spasiti, spontano okupili u molitvi za njih.

Baka djeteta i majka Zaca Johnsona kazala je za Daily Mail kako je stablo palo njezinom sinu na noge te da su ga nakon spašavanja hitno odvezli na operaciju. U agoniji nije shvatio da su Lesha i Adam ostali zarobljeni, već je mislio da su i oni spašeni. Strašnu istinu liječnici su mu kazali tek dan kasnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene