Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uragan Dean ojačao, približava se Haitiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Dean, snažan uragan 4. skupine na ljestvici od pet skupina, u subotu ujutro se približavao Haitiju, priopćio je američki Centar za praćenje uragana.

Uragan prate vjetrovi od 240 km/h, povremeno s jačim naletima.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Haiti u izvanrednom stanju Kriza vlasti Kaos u otočnoj državi: Brutalne bande smijenile su premijera i preuzele vlast

Središte uragana bilo je u 14.00 sati po srednjoeuropskom vremenu južno od američkog otoka Puerto Rico, 400 km južno-jugoistočno od Santo Dominga, u Dominikanskoj Republici i 990 km istočno-jugoistočno od Kingstona, prijestolnice Jamajke.

Prema predviđanjima NHC-a, uragan bi tijekom poslijepodneva trebao stići na jug Dominikanske Republike, a u noći na nedjelju na jug Haitija, najsiromašnije zemlje na američkom kontinentu.

Uragan prate i snažne padaline koje bi idućih sati mogle prouzročiti velike poplave i odrone u Portoriku, u Dominikanskoj Republici i Haitiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene