Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uragan Dean kreće se prema Haitiju i Jamajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Dean koji se smatra "iznimno pogubnim" u nedjelju se kretao prema obali Haitija i Jamajke, pošto je usmrtio dvije osobe na Martiniqueu i jednu u Dominikanskoj Republici.

U nedjelju u 8.00 sati po srednjoeuropskom vremenu središte uragana bilo je 245 km južno od Port au Princea, prijestolnice Haitija i 480 km jugoistočno od Kingstona, prijestolnice Jamajke, javilo je američko Središte za praćenje uragana (NHC).

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Haiti u izvanrednom stanju Kriza vlasti Kaos u otočnoj državi: Brutalne bande smijenile su premijera i preuzele vlast

Dean koji prate vjetrovi što pušu brzinom od 230 km/h kretao se brzinom od 28 kilometara na sat.

Uragan bi prvo trebao stići na jug Haitija, gdje je zaustavljen
zračni i pomorski promet, a kasnije, tijekom dana u nedjelju i na Jamajku, gdje su zračne luke zatvorene, a tisuće ljudi su nagrnule u trgovine i na benzinske postaje kako bi se opskrbile hranom i gorivom.

Otok Hispaniola koji među sobom dijele Haiti i Dominikanska
Republika, u subotu su pogodili snažni olujni pljuskovi koji
najavljuju dolazak uragana.

Povišena pripravnost za obranu od uragana oglašena je na Haitiju, u Dominikanskoj Republici, na Jamajci i na Kajmanskim otocima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene