Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naoružani maskirani muškarac upao je u petak u sportski klub u gradu Sasebu na južnom japanskom otoku Kyushu, usmrtivši na mjestu 26-godišnju instruktoricu plivanja, te ranivši osam osoba među kojima i dvije djevojčice, izvijestili su u petak japanski mediji.


Muškarac je upao u sportski klub koji se nalazi iznad supermarketa, nedugo nakon 19 sati i otvorio vatru iz puške, izvijestili su očevici. Nakon pucnjave je uspio pobjeći na stražnji izlaz kluba.

Vezani članci Berlinska policija Pucnjava u Berlinu, dio grada blokiran: Ubijen muškarac iz Srbije, dvojica ranjena Policija u Njemačkoj, ilustracija Pucnjava u gradu na zapadu Njemačke: Ubijene dvije osobe, policija traga za napadačem

Policija za njim još traga. Među osam ozlijeđenih, koji su prebačeni u bolnicu, dvije su djevojčice u dobi od devet i deset godina. One su zadobile ozljede od metaka u području nogu, prenijela je agencije Kyodo.

Za brojne oružane napade koji su se dogodili tijekom godine diljem južnog Japana policija okrivljuje raskol među članovima bivše jedinstvene zločinačke organizacije, koja se postupno 'raspada' na manje protivničke bande. Nije poznato je li današnji napad povezan sa spomenutim događajem, a policija zasad odbija komentirati incident.