Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U izraelskoj pucnjavi duž granice s Pojasom Gaze u petak je ubijen jedan Palestinac, a nekoliko ih je ranjeno, dva dana nakon početka primirja između Hamasa i Izraela koje se dosad uglavnom poštivalo.


Glasnogovornik Hamasa optužio je Izraelce da su prekršili dogovor o primirju postignut pod okriljem Egipćana te je kazao kako će se žaliti Kairu. Glasnogovornica izraelske vojske rekla je kako vojska provjerava informacije o incidentu.

Vezani članci Raste broj mrtvih u sve žešćim izraelsko-palestinskim sukobima (Foto: AFP) Na Izrael ispaljeno više od 600 raketa, poginulo troje ljudi Izraelski projektil pogodio Gazu (Foto: AFP) Eskaliralo nasilje u Pojasu Gaze: Militanti ispalili 200 raketa, a Izrael uzvratio zračnim udarima

>> Abbas čestitao šefu vlade Hamasa u Gazi na pobjedi

Liječnici tvrde da je ubijen 23-godišnji mladić nakon što se približio sigurnosnoj ogradi postavljenoj duž granice s Gazom.

Član obitelji poginulog mladića koji je bio na mjestu događaja za Reuters je rekao kako je on pokušao na ogradu objesiti zastavu Hamasa te da je izraelski vojnik triput pucao u zrak prije nego što je ispalio hitac koji je mladića pogodio u glavu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook