Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Unatoč prijetnji bojkotom Saddam se pojavio na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši irački predsjednik Saddam Hussein zauzeo je jutros svoje mjesto u boksu za optuženike, na otvaranju 28. saslušanja u okviru procesa Anfal, gdje mu se sudi za genocid protiv kurdskog stanovništva, usprkos prijetnji o bojkotu suđenja, koje je nazvao 'parodijom'.

Saddam Hussein smiješio se na sudu u Bagdadu nakon objavljivanja pisma upućenog sucu Mohammedu Oreibi al-Khalifi s Visokog kaznenog suda u kojem je izjavio da više ne želi prisustvovati saslušanjima.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

'Kad sam pokušao iznijeti istinu, niste mi dali priliku, ne mogu to više podnositi', napisao je Saddam Hussein sucu.

'Zahtijevam da me oslobodite obveze prisustvovanja sljedećim saslušanjima na toj pravosudnoj parodiji, nakon ove zadnje uvrede. Možete poduzeti sve potrebne mjere, Bog je najveći i grešnici će biti prokleti', dodao je on.

Potom je saslušan novi svjedok optužbe doktor Faiq Mohammed Ahmed, koji je liječio Kurde žrtve napada kemijskim oružjem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene