Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Navi Pillay osudila je zabranu gradnje minareta u Švicarskoj, ocjenjujući da je ta ‘očigledno diskriminirajuća’ odluka rezultat izborne kampanje ‘sijanja straha’.


Zabrana izgradnje minareta u Švicarskoj ‘diskriminirajuća je, duboko dijeli društvo i mogla bi Švicarsku postaviti u kontradiktorni položaj u odnosu na njezine međunarodne obaveze’ u području ljudskih prava, upozorila je u priopćenju visoka povjerenica UN-a.

‘Suzdržavam se u osudi demokratskog glasovanja, ali ne oklijevam u osudi kampanje kojima se sije ksenofobni strah u brojnim zemljama, među kojima i u Švicarskoj, što dovodi do ovakvih rezultata’, izjavila je Pillay, bivša sutkinja iz Južne Afrike.

Vezani članci Rada Manojlović (Foto: Instagram) Srpska pjevačica koja je pjevala Mamićima, deportirana iz Švicarske: "Nisam jedina s takvim problemom" Slika nije dostupna Erdogan traži od Švicarske da 'ispravi pogrešku'

>> Strah za vjerske slobode u Europskoj uniji

‘Politike temeljene na ksenofobiji i netoleranciji iznimno su zabrinjavajuće gdje god se pojavile’, nastavila je, osuđujući ‘iznimno zabrinjavajuću tendenciju vidljivu iz otvoreno ksenofobnih plakata koji su se koristili u Švicarskoj u kampanji za taj referendum i druge nedavne kampanje namijenjene podnositeljima zahtjeva za azilom, imigrantima ili strancima općenito’. (Hina)