Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili zabranu

UN: Švicarska zabrana minareta diskriminirajuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Navi Pillay osudila je zabranu gradnje minareta u Švicarskoj, ocjenjujući da je ta ‘očigledno diskriminirajuća’ odluka rezultat izborne kampanje ‘sijanja straha’.

Zabrana izgradnje minareta u Švicarskoj ‘diskriminirajuća je, duboko dijeli društvo i mogla bi Švicarsku postaviti u kontradiktorni položaj u odnosu na njezine međunarodne obaveze’ u području ljudskih prava, upozorila je u priopćenju visoka povjerenica UN-a.

Pročitajte i ovo Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Zadnji zahtjev podnesen je 2011. Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Slika nije dostupna Pred Vijećem za ljudska prava Zbog zabrane gradnje minareta Švicarska pred sudom UN-a

‘Suzdržavam se u osudi demokratskog glasovanja, ali ne oklijevam u osudi kampanje kojima se sije ksenofobni strah u brojnim zemljama, među kojima i u Švicarskoj, što dovodi do ovakvih rezultata’, izjavila je Pillay, bivša sutkinja iz Južne Afrike.

>> Strah za vjerske slobode u Europskoj uniji

‘Politike temeljene na ksenofobiji i netoleranciji iznimno su zabrinjavajuće gdje god se pojavile’, nastavila je, osuđujući ‘iznimno zabrinjavajuću tendenciju vidljivu iz otvoreno ksenofobnih plakata koji su se koristili u Švicarskoj u kampanji za taj referendum i druge nedavne kampanje namijenjene podnositeljima zahtjeva za azilom, imigrantima ili strancima općenito’. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene