Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočekivali ministra obrane

Umro Afganistanac koji je pokušao napasti američke vojnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki izvori navode da američki ministar obrane Leon Panetta nije bio cilj napada.

Afganistanski prevoditelj koji se u srijedu ukradenim dostavnim vozilom pokušao zabiti u skupinu američkih vojnika što su se okupili na dočeku američkog ministra obrane Leona Panette u vojnoj bazi Camp Bastionu podlegao je zadobivenim ozljedama, izvijestio je američki visoki vojni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna u Afganistanu Samoubilački napad u obrazovnom centru: Raste broj poginulih u snažnoj eksploziji

'Umro je jutros na odjelu intenzivne njege', rekao je američki general Mike Scaparotti, dodavši da je vozač, afganistanski prevoditelj, imao u vozilu kante s benzinom. Vozilo se kretalo velikom brzinom i završilo je u jarku, gdje se i zapalilo. Vozač je umro od zadobivenih opeklina, objavila je američka vojska, dodavši da u vozilu nije bilo oružja ni eksploziva.

Leon Panetta doputovao je u srijedu ujutro u Camp Bastion, u pokrajini Helmandu, jakom uporištu talibanske pobune. U Kabulu bi se trebao sastati s predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Panetta ovim posjetom želi umiriti afganistanske čelnike nakon niza incidenata (pokolj 16 civila u nedjelju i paljenje Kurana) u koje su umiješani američki vojnici, što je izazvalo gnjev domaćeg stanovništva. Američki izvori navode da Panetta nije bio cilj napada ali da ipak istražuju sve pojedinosti. Američki vojnik koji je počinio zločin prebačen ne u Sjedinjene Države, objavio je Pentagon. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene