Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna obitelj

Umrla liječnica koja je porodila Putinovu "tajnu djecu", uzrok smrti nije objavljen

Alina Kabaeva i Vladimir Putin
Alina Kabaeva i Vladimir Putin Foto: Afp
Švicarska liječnica ruskog podrijetla umrla je četiri dana prije nego što je ovoga tjedna imenovana kao voditeljica medicinskog tima koji je pomogao u porodu Putinove "tajne djece".

Ovoga tjedna Projekt Independant objavio je izvješće o kraljevskom stilu života gimnastičarke Aline Kabaeve i njene djece za koje se sumnja da su tajna obitelj ruskog predsjednika Vladimira Putina. Među osobljem koje im omogućava takav način života našla se i Natalia Thiebaud Kondratieva. Riječ je o liječnici koja je porodila 39-godišnju Putinovu "ljubavnicu", a samo četiri dana prije objave izvješća, na godišnjicu invazije na Ukrajinu pronađena je mrtva.

U izvješću stoji kako je 63-godišnja liječnica kao voditeljica medicinskog tima prisustvovala rođenju Putinove djece s navodnom ljubavnicom. Među ostalim dokazima, našla se fotografija na Crvenom trgu nastala 9. svibnja 2019. koja prikazuje Thiebaud s još dvoje švicarskih medicinskih službenika koji su otprilike u to vrijeme doletjeli pomoći pri rođenju jednog od Kabaeveine djece.

Alina Kabaeva i Vladimir Putin Alina Kabaeva i Vladimir Putin (Foto: Afp)

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na proslavi Dana nacionalnog jedinstva Čuvar tajni Tragedija Putinova masera s hrvatskom putovnicom: Na izlasku iz zemlje kameri pokazao srednji prst, 4 dana kasnije misteriozno mu umro sin

Thiebaud je potvrdila da je gimnastičarka rodila u Švicarskoj

S liječnicom su u Rusiju stigle neonatologinja Petra Caterina Maria Donati-Genet i medicinska sestra Stella Ghizelu. Sve su zaposlenice klinike Sant'Anna u Luganu, gdje je Kabaeva navodno rodila još jedno dijete, 2015. godine. Thiebaud je na kraju potvrdila da je Putinova navodna ljubavnica bila u Luganu na porođaju.

Novinari Projekta u članku se pitaju kako su švicarske liječnice, koje su došle u Moskvu na nekoliko dana, završile na zatvorenoj VIP tribini. "Odgovor na ovo pitanje je prilično jednostavan. Ove Švicarke imale su važne i tajne zasluge pred ruskim vodstvom. Bile su Kabaevine osobne babice i liječnici koji su pomagali pri porodu njezine djece", odgovaraju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Novi amandmani Uzvratio "degeneriranom Zapadu": Putin zabranio svojim dužnosnicima da koriste većinu stranih riječi

Uzrok smrti nije objavljen, ali se zna da je Thiebaud bila na liječenju specijalista za rak. U obavijesti nije navedeno od čega je umrla, ali piše da je sutradan kremirana, prenosi Daily Mail. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene