Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvar tajni

Tragedija Putinova masera s hrvatskom putovnicom: Na izlasku iz zemlje kameri pokazao srednji prst, 4 dana kasnije misteriozno mu umro sin

Vladimir Putin na proslavi Dana nacionalnog jedinstva
Vladimir Putin na proslavi Dana nacionalnog jedinstva Foto: Grigory SYSOYEV / Sputnik / AFP
Još jedan ruski oligarh doživio je misterioznu obiteljsku tragediju, a ovoga puta riječ je o osobi iz najbližeg kruga ruskog predsjednika Vladimira Putina. Konstantin Gološčapov još je u lipnju pobjegao iz Rusije u Bjelorusiju da bi samo nekoliko dana nakon njegov sin umro pod sumnjivim okolnostima.

Konstantin Gološčapov, poznat kao "Putinov maser", je u lipnju ove godine prešao iz Rusije u Bjelorusiju za volanom BMW-a svoga sina Dmitrija. Na taj potez se odlučio jer je navodno dobio informaciju da će uredi njegove tvrtke biti pretreseni, a protiv njegovih kompanija biti pokrenuta istraga.

Četiri dana kasnije, 29-godišnji Dmitri je bio mrtav, a baš kako mu je bilo najavljeno, pokrenuta je i istraga o njegovim financijskim uvjetima u raznim državnim kompanijama.

Vladimir Putin na proslavi Dana nacionalnog jedinstva Vladimir Putin (Foto: Afp)

Iako se Konstantinov bijeg iz zemlje dogodio prije nekoliko mjeseci, događaji su tek sada izašli u javnost zahvaljujući ruskim novinama koje su istaknule njegove bliske veze s Kremljem. Milijarder je navodno znao brojne Putinove tajne i pripadao je predsjednikovom najužem krugu, piše Daily mail.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin Strahoviti gubitci VIDEO Ruski marinci tvrde da su topovsko meso, prosvjeduju i mobilizirani u vojnoj bazi: "Je*eni generale, znaš kamo nas šalješ"

Srednji prst Rusiji

Mediji su došli i do fotografije koja prikazuje Gološčapova u prelasku granice. Na njoj se okrenuo prema kameri i pokazao srednji prst. Ne zna se gdje se oligarh dalje zaputio, ali je poznato da osim ruske ima grčku kao i hrvatsku putovnicu. Isto tako, u Hrvatskoj ima i nekretnine.

Vladimir Putin na proslavi Dana nacionalnog jedinstva Vladimir Putin (Foto: Afp)

Svoje bogatstvo stekao je zahvaljujući ulaganjima u državne kompanije što mu je pak omogućio blizak odnos s predsjednikom. Još se špekulira jesu li se upoznali kao pasionurani poklonici juda ili je pak maser Putina izliječio kronične boli u leđima. Neki su čak nagađali da njihovo poznantsvo datira iz doba SSSR-a kada je Putin radio za KGB, a Gološčapov možda bio njihov doušnik.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini, ilustracija Rat u Ukrajini Odlazak okupatora: "Ruska vojska je iza sebe ostavila strahote, u Hersonskoj oblasti pronađena trupla civila i vojnika"

Misteriozna smrt sina

Putin i Gološčapov su održavali jako bliske veze pa se pretpostavlja da je maser bio uključen u razne tajne operacije i poslove - drugim riječima da možda zna više nego što to u Putinu u ovom trenutku odgovara. 

Nema dokaza da je u smrt njegova sina umiješan ruski državni vrh, ali je znakovito koliko je članova obitelji bivših putnovih prijatelja skončalo pod sumnjivim okolnostima.

S druge strane, guverner Sankt Peterburga, blizak Putinov saveznik Alexander Beglov, prošlog je tjedna položio cvijeće na Dmitrijev grob na gradskom groblju u očitom iskazu poštovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene