Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradavanja na ulicama

Umjesto vatrometa, pucnjevi: Krvavi slavljenički vikend u Chicagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vikenda u Chicagu je upucano više od 60 ljudi, a najmanje devet ih je smrtno stradalo

Slavljenički vikend povodom Dana nezavisnosti u SAD-u je bio ispunjem glasnim vatrometom, ali stanovnici Chicaga nerijetko su imali priliku čuti i pucnjeve iz vatrenog oružja. U gradu je tijekom slavljeničkog vikenda upucano više od 60 ljudi, a najmanje devet smrtno je stradalo, piše Huffington Post.

Krvavi vikend počeo je u petak kada je u pucnjavi smrtno stradao 34-godišnjak. Od tog trenutka nasilje se intenziviralo. U svojem automobilu ubijen je tinejdžer, ženu u 60-ima okrznuo je metak dok je stajala na trijemu, tinejdžericu je navodno bivši dečko upucao u noge, naoružani napadač ubio je muškarca dok je bio u svom autu, a njegovu suvozčicu ranio. Također, dvoje je ranjeno, a troje poginulo u pucnjavama u koje je bila uključena i policija.

Chicago: Tinejdžeri iz Europe donijeli granate

Pročitajte i ovo Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao! Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!''

Na ulicama Chicaga od 1. siječnja upucano je više od 1100 ljudi.

Kada je prije dvije godine broj ubojstava na godišnjoj razini porastao iznad 500, vlasti su pokrenule kampanju koja je za cilj imala zaustaviti nasilni trend. Stotine policajca poslano je u patrolu u opasne četvrti, a aktivnost bandi pokušavala se zaustaviti i suradnjom s vođama zajednica.

'Slavimo neovisnost, ali osjećamo se kao da smo u zatvoru'

U 2013. činilo se da se trud isplatio jer je broj ubojstava pao na 415. Međutim, stopa je i dalje bila iznad one u mnogim većim gradovima, uključujući i New York gdje je u istoj godini zabilježeno manje od 350 ubojstava.

'Ovo je ludo! Ne izlazite iz kuće!'

Iako su brojke i dalje velike, tijekom prazničkog vikenda prošle godine stradalo je više ljudi nego u 2014. - ubijeno ih je 12, a ranjeno najmanje 60.

Stanovnici ipak smatraju da grad nije učinio dovoljno kako bi spriječio ovakva događanja. 'Slavimo neovisnost, ali osjećamo se kao da smo u zatvoru', rekao je otac Michael Pfleger.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene