Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladnoća okovala grad

Chicago postao Chiberia: 'Ovo je ludo! Ne izlazite iz kuće!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordno niske temperature Chicagu su priskrbile novi nadimak – 'Chiberia'.

Nadimak 'Chiberia' munjevitom se brzinom proširio društvenim mrežama pa ćete, ukoliko upišete #Chiberia u tražilicu na Twitteru, pronaći niz statusa i fotografija građana toga grada.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

'Idem li na skijanje? Ma ne, samo do ureda', napisala je jedna korisnica Twittera uz fotografiju na kojoj je doslovno odjevena kao da doista ide skijati.
 
Jedan je korsnik objavio i sjanu fotografiju zaleđenog jezera Michigan na čijoj se obali nalazi Chicago.

'Ovo je ludo! Ostanite doma ili se dobro obucite ako izlazite vani', napisala je jedna korisnica na Twitteru.

S temperaturom i do -24 stupnja Celzijeva i dodamo li tome da, kako piše lokalni DNA Chicago, uz vjetar imate osjećaj kao da je -37 stupnjeva, ovaj 'nadimak' zvuči itekako prikladno. Većina škola i fakulteta u tom gradu je zatvorena, a snijeg i hladnoća stvaraju probleme i u prometu.

Inače, oko 140 milijuna Amerikanaca se suočava s rekordno niskim temperaturama koje su najniže u posljednjih 20 godina. Zbog eskstremno niskih temperatura, zatvorene su i škole u St. Louisu, Detroitu, Indianapolisu, Wisconskinu i Milwaukeeu.

Vlasti u tim gradovima pozvale su građane da ne izlaze iz svojih domova ako ne moraju, posebice nakon zalaska sunca. Na takvoj se hladnoći ozebline na nezaštićenoj koži mogu pojaviti u roku od nekoliko minuta, kažu stručnjaci.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene