Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajinski predsjednik želi da njegova zemlja uđe u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko je potvrdio želju da njegova zemlja uđe u NATO, iako je javno mišljenje i dalje uglavnom nesklono toj ideji.

'Ukrajina potvrđuje svoju orijentacije prema pristupu Europskoj uniji i NATO-u', izjavio je predsjednik Juščenko na vijeću ministara obrane zemalja Jugoistočne i Istočne Europe koja se održava u Kijevu. 

Pročitajte i ovo Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

Pozvao je 'europske partnere' Ukrajine da pomognu toj bivšoj sovjetskoj republici u pridruživanju Akcijskom planu za
članstvo NATO-u. U toj posljednjih etapi pristupa, Savez daje zemljama kandidatima savjete i praktičnu podršku u pripremama pristupa.

Prozapadni Juščenko zalaže se pristup te zemlje Savezu, ali više od polovice stanovništva se i dalje protivi toj ideji.

Ako prozapadnjaci, predsjednička formacija i blok Julije Timošeko koji su pobijedili na parlamentarnim izborima krajem rujna, osnuju vladu, ona bi mogla biti manje pro-NATO nego što to predsjednik želi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene