Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kremlj odbio komentar

"Ovo je najveći zračni trijumf od početka rata!" Ukrajina zadala koban udarac Rusima, i to gdje ih najviše boli

Azovsko more
Azovsko more Foto: Afp
Azovsko more, koje je Rusija smatrala sigurnim koridorom za avione, više nije toliko sigurno nakon što je ondje Ukrajina oborila dva ruska zrakoplova.

Ukrajinska vojska u ponedjeljak je potvrdila da je oborila dva ruska zrakoplova iznad Azovskog mora, područja koje je Rusija ranije smatrala sigurnim za svoje avione.

"Zahvaljujem vojsci na ovoj savršeno planiranoj i izvršenoj operaciji u regiji Azovskog mora", objavio je šef ukrajinske vojske Valerij Žaluzni.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Nikola Grmoja Aktualno prijepodne Dohvatili se Plenković i Grmoja, komplimenti su letjeli na sve strane: ''Savjet - ni pod utjecajem opijata ne surađujte s njima!''

Kijev tvrdi kako je oboren Berijev A-50, zrakoplov za nadzor i zapovijedanje iz zraka, te Iljušin Il-22, također korišten za zapovijedanje, prenosi agencija France Presse.

Dva zrakoplova korištena su u obavještajne svrhe, za identifikaciju ciljeva i koordinaciju trupa.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov nije htio komentirati te navode jer, kako tvrdi, nema dovoljno informacija o njima.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić i Dragan Krapović Svađa Crnogorski ministar odgovorio Anušiću: "Hrvatska nas ne može ucjenjivati"

Rusija je više puta tvrdila da ima potpunu premoć u zraku u odnosu na Ukrajinu, što se nije uvijek pokazalo točnim, piše afp.

Zapadna vojna pomoć i druga osnaživanja ukrajinske vojske unutar dvije godine od početka invazije više su puta spriječili ruske napade te omogućili napade na ciljeve koji su se ranije smatrali nedostižnima ukrajinskom naoružanju. 

Ukrajinski novinar Ilia Ponomarenko tvrdi da je ovo najveći zračni trijumf ukrajinske vojske protiv Rusije dosad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene